maratonul de duminica


Stim deja…duminica a fost zi fatidica, dar si decisiva pentru tarisoara….desi mai avem o sansa in turul doi….nu mai conteaza acum…..

N-am crezut ca va fi atata nebunie cu votarea…ultima data cand am votat pentru prezidentiale eram acasa….eram trecuta pe lista de votanti…asa ca n-am avut atunci probleme….insa stramutarea in cluj a creat unele dificultati in exercitarea dreptului meu de cetatean al acestei minunate tari.  Fiind duminica nu m-am trezit cu noaptea in cap ca altii sa merg la vot, nu ca as fi dormit uitata de mine, ohh nuh…..dar m-am relaxat…o poveste, un articol din NG si mancat bunatati…..bunn…..era deja 13:00….ma pun pe citit….se face ora 16:00…hotaratasem cu o zi inainte sa merg la “2012” la republica. bun….inainte de asta mi-a fost indicat sa merg la vot, insa am vorbit si eu ca tot omu’ plecat de acasa cu ai mei….ce fac, daca au votat..toate alea…eram in intarziere deja, deci nu am apuc sa votez inainte de film. Ora 19:15 – ies de la film….dezamagita putin……in fine…..si ne pornim ca 3 muschetari spre votare(cu masina tin sa mentionez de la inceput). Ajungem la expo in marasti. Multe sectii acolo, dar aflam ca neavand resedinta in cluj nu putem vota la ei …desi…. stateau aia de frecau menta de numa’……bun……ajungem la caminele de la poli( cele aproape de expo, cum s-a numi zona nu’mi vine in minte acum) unde gasim o coada de doua etaje. Deci, nu’i bine. Era 20:15. Ne dam seama ca nu avem cum sa ajungem sa votam acolo. In hasdeu era se pare aceeasi situatie. Unde sa mergem ? La fac. de stiinte economice…..oki….aici coada era de nedescris…..la 20:25 eram la spitalul militar….aici gasim vreo 10 oameni afara …aflam ca nu se mai poate intra in sectie….au preconizat ca nu se ajunge sa voteze toti care sunt deja inauntru si deci nu mai lasa pe nimeni inauntru……deci, mama ei de treaba……la 20:30 eram la spitalul clinic de urgenta pe clinicilor…si aici coada…dar am zis ca e ultima locatie in care mai mergem…deci ne punem la coada…..putin frig dar suportabil. La 20:55  vin doi jandarmi: “cei care nu au intrat in sala de votare pot sa plece pentru ca la 21:00 se inchide votarea”. Nu’i credem si stam incountinuare.Ne uitam deja la ceas din secunda in secunda, incepeam sa fAcem glume cat de repede poti sa scrii sub presiune o declaratie…..ajungem chiar in fata usii la 21:00. Urmam in umatorii 5, dar iese nenea sef de la sectie si ne inchide usa in nas: “ne pare rau, va rugam sa intelegeti,dar nu mai puteti vota. ” Foarte senin nenea.  La 21:05 paraseam incinta spitalul.  Nervoasa de altfel. Poate putin in soc. M-am simtit ca si cum mi-ar fi taiat careva aerul. Era dreptul meu. Acum recunosc ca am si eu o vina ca nu m-am dus mai devreme, dar cum eu nu am preconizat acest lucru, cu atat mai putin au facut-o “organizatorii alegerilor”. Ceva de genu’ : “like we fuckin’ care about the ones who didnt vote “.

In fine…..acu’ ce ma fac la turul doi??…..ma postez la 7:00 in fata sectiei sa votez?? Cat mai merita acum? No comment de cine a ramas…nu’mi sta in fire sa comentez politica….

Ce m-a incalzit insa dupa toata cursa asta a fost o cana de vin fiert cu extra scortisoara si extra zahar intr-o cana albastra de korond intr-un local foarte dragut pe eroilor. Que viva cuba!!!! (i would say 😀 😀 )

Advertisements

2 thoughts on “maratonul de duminica

  1. la republica? de ce nu in polus? 🙂 bine faci ca nu iti pierzi vremea cu politichia… uite ce campanie murdara… da-i dreq de fomisti. Eu il votez… sau am in plan, sa-l votez pe cel mai putin materialist. Care se mai gandeste si la omu de rand sau sa lase si altu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s